Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-31-2016

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Just installed my LIDE 120 today, same problem on OSX El Capitan.  Looks like Canon is not doing anything about it, if I read this thread. I am going to try and return it to the supplier.

Occasional Contributor
Posts: 9
Registered: ‎06-07-2015

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Driver v1.02 is posted.

 

History:

[Ver.1.02]
- The scan error in the certain PC has been rectified.

 

Maybe this will fix the scanning errorfor good.

Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎11-12-2015

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Whoa! 5 consecutively successful scanning with the newest driver on W10 x64! Just the other day, I couldn't not get it to scan one picture! Thank you!

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎04-14-2016

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

[ Edited ]

 

I can confirm that this thread problem is fixed now, Win10 usb2&usb3, with newest Canoscan Lide -driver of 13 April, version 17.0.5 , so install it from Canon Support site and scanning works.

 

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-15-2016

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Well i guess i bought the scanner not knowing the problem so i will share it with my facebook friend :-(

This sux soz

Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎11-12-2015

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Problem is confirmed by a few users to be fixed with the latest drivers. I confirmed that it's working fine after the update as well.
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-15-2016

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Mine still not working after laste update and running in a usb 2.0 working maby every 10-15 time 1 time then the same stops at 10-15 % and error

Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎11-12-2015

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Are you running W10 x64? That's the OS I have and I am also using USB 2.0. I went through the same pain of trying and timing out or getting an error until the latest update. I haven't scanned more than 10 times since the last update, so I don't know if I was just getting lucky or not.
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎04-15-2016

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Same os  :-( same old problem 

Occasional Contributor
Posts: 6
Registered: ‎11-12-2015

Re: Canon LiDE 120 Error message: "Cannot communicate with scanner for these reasons:"

Oh boy... Thanks for the info.
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement