Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-24-2016

Re: Shutter Count for 60D

Has anyone found a free utility which would show shutter count on a 60D ? Thanks
Reputable Contributor
Posts: 601
Registered: ‎11-14-2012

Re: Shutter Count for 60D

EosCount (not free), Magic Lantern (free) or send it to Canon (not free).
---------------------------------------------------------
My Swedish blog

M5, 7D, 6D, D30, 1000D IR, 16-35/4L IS, 16-35/4LIS, 17-40/4L, 100/2,8 Macro, 70-200/2,8L IS II, 17-55/2.8 IS, 24-105/4L, 85/1,8, 50/1,4, 24/1,4L II, 24-80/3.5-5.6, Helios 58/2

Darktable, RawTherapee, Photomatix, Luminance HDR, GIMP 2.9.3.
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-27-2016

Re: Shutter Count for 60D

Found Shuttercount on Itunes Store, 3 US$ and works flawlessly

Have two 70D bodies, one for timelapse, needed to know, it has 112K, still working fine after 2 years

New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎06-24-2016

Re: Shutter Count for 60D

If you have a linux box then try gphoto2 utility, worked perfect for my canon 60D and its free, it has tons of other features in addition to shutter count check.
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-12-2016

Re: Shutter Count for 60D

Would you please send me how to check my shutter count for my T3i?

Thanks,

Product Expert
Posts: 719
Registered: ‎10-16-2012

Re: Shutter Count for 60D

Hi Acprice71,

 

Thanks for posting.

 

Shutter count information, for EOS Digital Rebel-series cameras is not provided by Canon Factory Service Centers.  I regret any difficulty this causes.

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
Esteemed Contributor
Posts: 3,224
Registered: ‎06-25-2014

Re: Shutter Count for 60D


Richard wrote:

Hi Acprice71,

 

Thanks for posting.

 

Shutter count information, for EOS Digital Rebel-series cameras is not provided by Canon Factory Service Centers. ...


I've never heard that one before. Is that a new policy?

Bob
Boston, Massachusetts USA
Product Expert
Posts: 719
Registered: ‎10-16-2012

Re: Shutter Count for 60D

Hi Bob,

 

Thanks for the opportunity to clarify and correct.

 

The shutter count is routinely provided to customers with advanced amateur cameras (i.e. EOS 50D, EOS 70D, etc) and professional cameras like those in the EOS 5D and EOS 1D series cameras.

 

The shutter count is available for most EOS Digital Rebel models, but must be requested when sending or taking your camera in for repair.

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
kag
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-16-2016

Re: Shutter Count for 60D

Hi John,

 

could you help me how get  the shutter count for my 60D?

 

thank you,

Gábor

kag
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-16-2016

Re: Shutter Count for 60D

[ Edited ]

I have found a working free solution. Free demo version of the program, here at [Removed link per FORUM GUIDELINES].

Tested on 60D

 

 

powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement