Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎10-29-2017

Error 02 on 5D mk ii when importing to mac but not pc?

[ Edited ]

Hi guys

 

I am having an issue with importing. I do a lot of youtube videos and use my 5D as a face cam (Over kill i know but o well). Previously i would just plug my camera into my mac and start to import the videos until one day I kept getting a "Error 02" message. After it began to appear half way through an import, it started happening almost instantainiously. 

 

I have tried the same method on my PC and it seems to work fine. I have got 1 error message but then it imported fine afterwards. 

 

I edit on my videos on my mac so at the moment I am having to import them onto my pc and then upload them to a cloud to then download them on my mac. This is a very long and tedious process as one of my videos will be 20gb+ so it is taking the majority of a day to bring them across.

 

Has anyone found a way around this error as I have searched google but no one seems to have a fix.

 

I use a link up cable to plug my camera into my mac/pc and have tried various programs such as

EOS Utility

Photo

Icapture

 

I get the same results no matter what program I use.

 

Highlighted
Honored Contributor
Posts: 5,607
Registered: ‎08-13-2015

Re: Error 02 on 5D mk ii when importing to mac but not pc?


morvi wrote:

Hi guys

 

I am having an issue with importing. I do a lot of youtube videos and use my 5D as a face cam (Over kill i know but o well). Previously i would just plug my camera into my mac and start to import the videos until one day I kept getting a "Error 02" message. After it began to appear half way through an import, it started happening almost instantainiously. 

 

I have tried the same method on my PC and it seems to work fine. I have got 1 error message but then it imported fine afterwards. 

 

I edit on my videos on my mac so at the moment I am having to import them onto my pc and then upload them to a cloud to then download them on my mac. This is a very long and tedious process as one of my videos will be 20gb+ so it is taking the majority of a day to bring them across.

 

Has anyone found a way around this error as I have searched google but no one seems to have a fix.

 

I use a link up cable to plug my camera into my mac/pc and have tried various programs such as

EOS Utility

Photo

Icapture

 

I get the same results no matter what program I use.

 


Card reader.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't rent software. I use Photoshop CS6, ACR 9.8 and Lightroom 6.8 ."
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement