Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎04-14-2017

C300 Mk II Monitor Out Issue

I was using my SmallHD 702 with my C300 Mk II today on a shoot and everything was working smoothly, had the monitor connected via the SDI Monitor Out terminal.  All went well until I adjusted the cine arm that the monitor was mounted on when suddenly the monitor gave me the "SDI No Signal" image.

 

I tried another SDI cable and that didn't work, but was able to get picture to the monitor via the Record terminal.  When I got home I tested out other cables and battery combinations, but had the same results: nothing from the Monitor out but Record terminal still worked.  I also tested the HDMI out which worked to my pleasure since this allowed me to view the on-screen display and menus as I needed.

 

Does anyone have any idea of what may solve this issue? Or is it just that my Monitor out SDI terminal may be busted and is now in need of repair?

Product Expert
Product Expert
Posts: 542
Registered: ‎10-17-2012

Re: C300 Mk II Monitor Out Issue

Hello Joshmandell, 

I understand this seems to occur even though you've tried multiple cables and terminals.  The camera should be set to a resolution that the monitor supports.  Provided that it was prior and was working then simply moving it shouldn't have been enough to disrupt the output.  Unless of course the camera was a little more than jostled and the connection may have been damaged in some way.  

If the issues persist, the next step would be to arrange service on the camera through our EOS cinema hotline at 1-855-CINE-EOS / [1-855-246-3367].  


Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement