Canon Community Canon Community
 


Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎03-26-2017

C100 Mark II & Sachtler FSB 4 : Jittery Footage

Hello, 

 

I recently purchased the C100 Mark II and Sachtler FSB 4 Tripod. I've been using this camera for months at work with limited problems in terms of picture quality. However on my personal C100 Mark II, I have noticed that when I perform any type of movement (particularly pans and tilts) the camera produces a strobing effect similar to interlacing. I can’t tell if the strobing is a mechanical error derived from the tripod or a setting within the C100 Mark II. As I began to take on new clients this type of behavior can not persist. 

 

I have attached two examples of the problem filmed in two separate environments. 

Please help so I can get the most out of my investment. 

 

EX : 1 

 

 

EX : 2 

 

Product Expert
Product Expert
Posts: 484
Registered: ‎10-17-2012

Re: C100 Mark II & Sachtler FSB 4 : Jittery Footage

 Hello Davidbowietvc15, 

So the community may provide the best assistance we'd like to find out a little more information about this issue.  For example what are the exposure and recording settings at the time this issue occurs? 

Do they seem to occur no matter what mode or settings you are using?  

What is the lens you are using on the camera?  

Did this answer your question? Please click the Accept as Solution button so that others may find the answer as well.
powered by Lithium

LIKE US on Facebook FOLLOW US on Twitter WATCH US on YouTube CONNECT WITH US on Linkedin WATCH US on Vimeo FOLLOW US on Instagram SHOP CANON at the Canon Online Store
© Canon U.S.A., Inc.   |    Terms of Use   |    Privacy Statement